Search
  • GMG

blog #3 |niels egidius | Night @ the gallery|NL

Kunstenaar Niels Egidius verbleef een nachtje in de galerie en schreef er een blogpost over.

Het werk van Niels Egidius, Tobias Asser, Jonat Deelstra en Leonie Schneider is te zien in de 'legacy' exhibition #1 in GoMulan Gallery tot en met 2 december.


Het meest charmante aan deze ruimte zijn de ramen, dat realiseer ik me opnieuw nu ik net wakker ben. Ik heb de luikjes opengelaten waardoor ik vroeg van mijn bed word gelicht. De raampjes hebben verschillende formaten, in het midden zijn ze breed, de twee buitenste smaller. De partij daarboven loopt in een fraaie boog. Het luikjes-systeem is hierdoor spectaculair te noemen. Voor ieder raampje een op maat gemaakt luikje. De galerie is gevestigd in een oude gymzaal. Toen ik dat hoorde zocht ik naar kenmerken waar ik dit in terug kon zien. De ruimte heeft een hoog plafond - uitdagend om een bal tegenaan te trappen – voor de rest heb ik nog geen sporen gevonden. Misschien moet ik aan Mulan, de galeriehoudster zelve, voorstellen om een ringenstel of basket-ring op te hangen. Er hangen spots aan het plafond, een vernuftig hoogstandje van Mulan’s pa. Misschien toch maar niet. Ik heb zojuist nog een bakje koffie gezet. Het is leuk om te fantaseren wat er allemaal mogelijk is met deze plek. Er ligt een redelijk gladde vloer in de ruimte en vanavond ga ik daar wat kunsten op vertonen. Dat is iets wat is blijven hangen uit mijn fanatieke breakdance-jaren, de vloer checken. De bedoeling is dat ik de onbetwiste monkey-man ben en dat heeft zo z’n redenen. Flexibel blijven is er daar één van en in een gymzaal is dit een passend streven. #Goals zouden ze op instagram zeggen. Goed, mijn koffie is naar binnen geslurpt. Het is de hoogste tijd om nog wat apenkoppen te gaan inscannen. Ik slinger nog wat rond in Amsterdam om vervolgens de Galerie om 16:00u te openen.


Ook een nachtje in de galerie spenderen? Dat kan. 25 november is de galerie open tot 00:00.

Speciaal voor deze avond hebben wij een programma samengesteld met poëzie, muziek en film.

Ook nemen de kunstenaars werken mee die alleen die avond te zien en te koop zijn.


0 comments